Winnen | Exclusief diner

Winnen | Exclusief diner

Winnen | Exclusief diner

Paulina Kasimovaite en Kalai van Vossen. Onthoud die namen. Deze twintigers werkten bij sterrenzaken, werden een stel en al snel bleek hun ambitie groot. Ze wilden zelf gaan ondernemen, zo mogelijk in een klassiek pand vol historie. Daarvoor zochten ze uitgebreid, tot ze vielen voor een gebouw uit 1592 in de vesting van Woudrichem. Een jaar geleden openden ze er hun restaurant Cellar Door. Er zijn maar veertien plaatsen en ze doen alles met z'n tweeën, hebben geen personeel. Nog iets opmerkelijks: zij spaarden ouderwets voor hun zaak. Waar vind je dat nog? Het restaurant begint nu naam te maken. Begrijpelijk, want je eet er prima, en voor concurrerende prijzen.


WINACTIE

Geniet u binnenkort van de gastvrijheid en culinaire creaties van Cellar Door? Doe dan mee aan deze verrukkelijke winactie onderaan deze pagina en maak kans op een all-in 4-gangen diner voor twee personen bij Cellar Door in Woudrichem! 
 

Kalai van Vossen, de chef de cuisine, kookt ontegenzeggelijk al op sterrenniveau, zo bleek uit de gerechtjes die wij proefden. Partner Paulina Kasimovaite komt van oorsprong uit Litouwen en ook dat proef je: de menukaart biedt een mix van gerechten met zowel een klassieke Franse inbreng als met inspiratie uit de Baltische keuken. Ze ontmoetten elkaar in Haarlem, waar Paulina werkte bij sterrenzaak Olivijn en Kalai bij Ratatouille, ook met een ster. Samen vertrokken ze naar Pure-C** en Blueness in Cadzand-Bad en werken ook bij andere sterrenrestaurants.  Een jaar geleden realiseerden ze hun droom met de opening van Cellar Door in het fraaie Woudrichem. Via crowdfunding en nijver sparen werd het mogelijk om het restaurant dat eerder in het pand zat volledig te vernieuwen, met comfortabel meubilair, een nieuwe keuken, mooi servies en voldoende drank op voorraad. Niet alles is al klaar, maar dat komt.


Paulina Kasimovaite en Kalai van Vossen

Kosten

"Dat wij relatief lage kosten hebben helpt ons natuurlijk", aldus Kalai. "We moeten nog wel een en ander aan het pand doen, want onze energiekosten zijn nu erg hoog. Maar werken zonder personeel scheelt enorm. Goede ingrediënten zijn kostbaar, de prijzen zijn ook nog eens sterk gestegen, en onze gasten eten hier naar eigen zeggen op het hoogste niveau, maar wij moeten nog naam maken. Wij bieden nu keus uit een 4-, 6- of 8-gangenmenu, van 69 via 90 tot 120 euro. Dat blijft veel geld, ook al is het concurrerend. Ik besteed veel aandacht aan de inkoop van de beste producten en ook doordat we weinig verspilling hebben, kunnen we een interessante prijs-/kwaliteitverhouding bieden. Daarover vertellen mensen elkaar, waardoor we nu steeds meer gasten ook uit de grote steden krijgen. Je kunt een bezoek aan Cellar Door prima combineren met een overnachting in een B&B hier in het stadje, in Gorinchem of op Slot Loevestein. Zo'n belevenis vinden gasten echt geweldig, zo horen we vaak."

Uitdaging

Het leidt uiteraard tot de vraag of het erg hard werken is, zo met z'n tweeën? Paulina glimlacht en zegt "Ja, dat is het, maar mensen komen op verschillende tijden en het is ook daardoor te doen. Dit is een keuze; wij vinden het leuk om zo te werken. Voor gasten is het hierdoor ook heel persoonlijk. Daar reageren ze erg positief op. Ik ben gastvrouw en sommelier, Kalai is gastheer en kookt en we merken dat gasten terugkomen omdat ze het hier echt naar hun zin hebben. We wisselen ook frequent van kaart, ook dat helpt". "Dat doen we om terugkerende gasten steeds iets nieuws te kunnen laten eten", zo vult Kalai aan, "maar ook omdat ik de uitdaging nodig heb om steeds wat anders te bedenken en te maken. Het is bovendien gekoppeld aan onze inkoop. Als ik bij onze adresjes bijvoorbeeld vis haal en ze hebben iets nieuws, dan kunnen we gasten daarmee verrassen. Ik moet er niet aan denken dat we hier heel lang dezelfde gerechten op de kaart hebben en dat ik steeds hetzelfde moet bereiden..."

 

Kelder

Dan natuurlijk de vraag waar die naam Cellar Door vandaan komt? Want zo'n deur zien wij eerlijk gezegd niet. Kalai: "Wij hebben hieronder een prachtige gewelvenkelder. Die gaan we de komende tijd   in oude luister terugbrengen. Wij wilden ook een internationale naam. De kelder gaat hier echt een rol krijgen, als wijnkelder onder andere. Wij houden ook beiden van de schrijver Tolkien en Cellar en Door vinden wij de twee mooiste fonetische woorden in de Engelse taal". Paulina vult aan: "Bovendien heb je in Frankrijk een paar châteaux met wijngaarden waar je 'behind the cellardoor' geweldig kunt eten en drinken. Dat kun je hier ook. Om al die redenen kozen we voor de naam Cellar Door. Overigens heeft in dit pand voeger ook het stadhuis van Woudrichem gezeten, en vóór ons zat er hier een ander restaurant. De eerste weken hadden we daardoor af en toe gasten die friet bestelden. Dat konden ze hier vroeger namelijk. Bij ons niet. Die mensen zien we daardoor niet meer, maar daar komen andere gasten voor in de plaats, die afkomen op onze Fine Dining Formule." Kalai weer: " Afgelopen weekend vroeg iemand van onze vaste gasten of we al een ster hebben. Nee, die hebben we niet. Maar wij willen ook kunnen overleven en gasten een paar mooie uren bezorgen zonder zo'n ster. Het is voor ons geen doel."

Beleving

Bij een restaurant met ambitie, en dat hebben ze bij Cellar Door zeker, moet alles kloppen. De sfeer, het comfort, de aankleding en de combinatie van spijs en drank uiteraard. De foto's laten zien dat het er aangenaam is. Het duo heeft goed rondgekeken en heeft een smaakvol klein restaurant neergezet. Met genoeg ruimte tussen de tafels, prettige stoelen, mooi glaswerk en servies, en rustige kunst aan de muur.. Wij drinken er een prima glas champagne van Barons de Rothschild en proeven een gerechtje van rode bieten en oester. Mooie smaken, bijzondere composities, al is de rook van vloeibare stikstof bij de rode biet wellicht wat veel effectbejag; het gerecht is zonder ook al geweldig. En ook de kort geblancheerde oester (door een aan tafel aangebracht zoutmengsel dat warm wordt) op een bedje van bloemkoolmousse en met verschillende soorten zeekraal was even bijzonder als lekker. Al met al een zaak die echt een aanwinst is. Met leuke mensen die hun best doen. Op basis van de twee gerechtjes die wij proefden: een erg goede keuken met unieke smaken en dus echt anders dan andere zaken. Laat ze nog wat groeien en dan heeft culinair Nederland er absoluut een aanwinst bij. Ons advies: boek snel een tafeltje want het zit er binnenkort absoluut voor lange tijd vol!


WINNEN | ALL-IN DINER BIJ CELLAR DOOR

Geniet van culinaire creaties op sterrenniveau bij Cellar Door in Woudrichem. Vul onderstaand formulier in en maak kans op een fantastisch all-in 4-gangen diner t.w.v. € 300,-. De prijs is te verzilveren op een dag naar keuze (donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag), vóór 1 september 2025. Niet geldig op feestdagen. Deze winactie loopt t/m 6 april 2025. Niet gewonnen maar wel genieten van een heerlijk avondje uit bij Cellar Door? Reserveren doet u eenvoudig via restaurant Cellar Door.

Onderstaande gegevens worden alleen gebruikt om de winnaar te informeren.

 

WIN | Exclusief diner

Bedankt voor uw deelname. De winactie loopt t/m 6 april 2025 en in week 15 van 2025 maken we de winnaar bekend. De winnaar van de actie wordt per e-mail op de hoogte gesteld op het opgegeven e-mailadres.

Ok

Sorry, we kunnen helaas niet met zekerheid vaststellen of u een mens of een geautomatiseerde bot/spammer bent. Hierdoor kunnen we het formulier dat u heeft ingevuld niet verzenden. Probeer het opnieuw of neem direct contact op met de makelaar via e-mail.

Er is iets mis gegaan met het versturen van het formulier.
Controleer of u alle velden (goed) heeft ingevoerd en probeer het nog een keer.

Gegevens (verplicht)

recaptcha
reCAPTCHA
PrivacyTerms

Met Qualis kiest u voor een optimaal verkoopresultaat.

Woning verkopen

Het betere wonen. Ontdek ons exclusieve aanbod.

Woning kopen

Vrijblijvend advies? Maak kennis met uw Qualis-makelaar.

Vrijblijvend advies
Account aanmaken

Bekijk het grootste ‘geheime’ woningaanbod van Nederland.

Account aanmaken
Magazine
Bekijk de laatste interieur-
& lifestyle trends!

Qualis e-Magazine